”Nyt meillä on kompassi”

Digiloikkaa tärkeämpää

Korona-pandemia pysäytti seurakuntia (kevättalvella 2020). Samalla useassa seurakunnissa ”digiloikattiin sinne, missä ihmiset ovat”. Ei siis niin pahaa, ettei jotain hyvääkin.

Ihmisten saavuttaminen tavalla ja toisella on hyvä, mutta kontakteja tärkeämpää on kohtaamisten sisältö ja vaikuttavuus – laatu – Jumalan suunnitelmien edistymisessä.

”Olemme alkaneet kysyä melko suuria kysymyksiä”

Joissakin seurakunnissa pysähtyneisyys hyödynnettiin digiloikkaa syvällisemmin ja laajemmin. Korona-aikana SLK-tutkimuksen tulosta odottanut seurakunnan pastori kirjoitti saatuaan laatututkimuksen tuloksen:

… Nyt olemme alkaneet kysymään joitain melko suuria kysymyksiä ”kirkosta” pandemian kokemuksen ja vaikutuksen valossa. Kun nämä kysymykset ovat mielessä, kysely on nyt hieno kompassi käsittelemään ja käsittelemään niitä, samaan aikaan myös muistutus, mihin laittaa suurin painotus ja missä ei.

3 vuotta myönteistä kehittymistä (kuva)

Tuore tutkimustulos osoitti, että matkaa ”aivan itsestään” kasvun toteutumisen laatutasoon (laatuindeksi väh. 64) on vielä, mutta suunta on oikea.

Haasteena edelleen tarveperusteinen evankelioiminen

Määrätietoinen työ ”heikoimman lenkin” kehittämisessä oli tuottanut tulosta. Samalla saralla on edelleen haastetta. Seurakunnan pastori toteaa:

Tärkein työkalu vastaukseksi viimeisimpiin tutkimuksiin, joissa on alhainen tarvekeskeinen evankeliointi, on ollut Alfa. Minulla oli vahva käsitys siitä, että olemme juuri suorittaneet joitain vauvan vaiheita evankelioinnin alalla, ja että jopa Alfa vaatii paljon… Viimeisin tutkimus näyttää vain korostavan sitä. – Odotamme innolla lisäoppimista tästä ja kaikista muista oivalluksista joukkueemme kanssa.

Kiitos vielä kerran ja Jumala siunatkoon teitä Kari ja Juhana työssänne viinitarhassa.


Onko sinulla ja tiimilläsi kompassi?

Vie seurakuntasi matkalle elämään! Olisi ilo matkata kanssanne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s