SLK Suomi on NCD Internationalin (NCD) valtuuttama partneri maassamme.

388564_280882761968790_424163490_n
Christian A. Schwarz

NCD oli perustettu, kun Saksalainen Christian A. Schwarz toteutti 1990-luvulla laajan seurakuntakasvun tutkimuksen, jonka ydinkysymys oli: mitkä tekijät erottavat toisistaan kasvavat ja paikallaan polkevat tai kuihtuvat seurakunnat. Nyt NCD ja sen kansainväliset kumppanit, kuten SLK Suomi, auttavat seurakuntia soveltamaan tutkimuksessa löydettyjä seurakuntakasvun raamatullisia periaatteita, jotka ovat voimassa kaikkialla maailmassa, kuten maan vetovoimakin (Mitä tarjoamme? -osassa lisää kasvun aikaansaajista ja niiden soveltamisesta).

Seurakuntarajat ylittävää yhteistyötä

SLK Suomen syntyjuuret ovat yhteiskristillisissä SLK-koulutuksissa, joita pidettiin 2000 –luvun alkuvuosina. SLK:n ensimmäinen ”kotipesä” oli Suomen Vapaitten kristittyjen neuvoston (SVKN) yhteydessä. Johtotiimiin kuului silloin ja kuuluu edelleen vapaitten suuntien edustajien lisäksi myös luterilaisia pappeja ja koulutusvaikuttajia. SLK Suomi ry perustettiin vuonna 2013, jotta päätöksenteko olisi mahdollisimman joustavaa ja että toiminta ei leimautuisi pelkästään vapaitten suuntien työksi.

slk-ryhmäö.jpg

Palveluksessanne

Alla esiteltävät henkilöt toimivat SLK-valmentajina. Osa heistä kuuluu SLK Suomi ry:n hallitukseen, joka johtaa seurakunnan luontaisen kehityksen työtä Suomessa.

Viljelemiseen, viherpeukalon toimiin, ja seurakuntaelämään pätee sama laki: Jumala on päättänyt käyttää ihmisiä työtovereinaan sadon (= toivotun tuloksen) saamisessa. Vain Jumala voi antaa kasvun. Hän tekee sen oikein mielellään.

Edellä mainittu maailman laajin seurakuntakasvun tutkimus auttoi tiedostamaan ne hengellisen elämän ja seurakuntatyön periaatteet, joita Jumala käyttää kasvun tuottamiseen seurakunnissaan. SLK-valmentajat voivat kertoa näistä periaatteista ja niiden soveltamisesta vaikkapa pienessä seminaarissa seurakuntanne vastuunkantajille tai koko seurakunnallenne.

Lue lisää tästä!

Kari Pölönen

Kari Pölönen

SLK-toiminnanjohtaja | kari.polonen@gmail.com / 0400 173 365 /
joku-seurakuntapalvelu.com

Kari on käytettävissä SLK-valmentajaksi ja -kouluttajaksi. Hän on toiminut pastorina vuodesta 1980 alkaen ja palvellut Suomessa sekä Venäjällä. Hän on ollut SLK:ssa vuodesta 2003 ja on soveltanut SLK:n periaatteita työssään.

juhanamarkkula.pngJuhana Markkula

juhana.markkula@evl.fi /  työ: 050-3634 302 / 0400 284 141

Juhana tuo kirkkoherran ominaisuudessa luterilaista näkemystä tiimiin. Hänellä on myös valmennuskokemusta.

yrjorossiYrjö Rossi

yrjorossi47@gmail.com / 045 324 3290

Yrjö oli ensimmäisten SLK-koulutustilaisuuksien järjestäjä yhdessä Helsingin kristillisen opiston kanssa. Hänellä on pitkä kokemus ja tietotaito seurakunnan hyvinvoinnista ja sen edistämisestä – niin lähetyskentällä kuin Suomessa.
Yrjön kautta on saatavana SLK-kirjoja tarjoushinnoin.

…SLK-valmentajana toimii lisäksi

Tapio Sätilä

tapio.satila@kolumbus.fi / 050 564 6498tapiosatila

Tapio on marraskuusta 2003 SLK:ssa mukana ollut pastori. Hänellä on valmennuskokemusta ja hän on vaikuttanut SLK-materiaalin saamisessa Suomeksi. Tapsa on jättänyt vuonna 2017 SLK-johtoryhmän jäsenyyden. Valmentajaksi häntä voi kysellä edelleen.

SLK Suomen hallitukseen kuuluva…

Pekka HPekka Heikkilä
palvelee kouluttajana.

pp.missio at gmail.com

Pekan koulutusaiheita ovat: Löydä lahjasi –kurssit ja armolahjaopetus, Pyhän Hengen työ ja voima, Rukous ja rukouspalvelukoulutus.