Tuodaan Hillsongista sateenvarjon kantajia

Miksi maailmanvalloitusta ihailtavasti tekevän Hillsong-liikkeen mukaansatempaavan musiikkikulttuurin tuominen koto-Suomen seurakuntaelämän rikkaudeksi ei tahdo onnistua millään, vaikka sitä on yritetty jo vuosikymmeniä? Minä tiedän miksi, niin uskon.

SAIN ASIASSA “ILMESTYKSEN”, kun katsoin ja kuuntelin Helsingin Saalemin johtajuuskonferenssissa (2017) Lontoon Hillsong-seurakunnasta saapuneita opettajiamme, kahta nuorta miestä. Vakuutuin oivallukseni oikeellisuudesta, kun seuraavana päivänä eräs ystäväni kertoi käynnistään Australian Hillsong-seurakunnassa ja sikäläisistä sateenvarjojen kantajista.

saalemjohtajuuskonf
KIPINÄ ILMESTYKSELLENI EI tullut konferenssipuhujien trendikkäästä pukeutumisesta. Totta kai he olivat pukeutuneet vakuuttavasti. Pipo, silmät varjostava lippis, repaleiset farkut ja löysästi repsottavat paidat lienevät heidän kulttuurissaan yhtä trendikkäitä ja pakollisia kuin meidän ikääntyneiden seurakuntien meiningissä tumma puku ehtoolliskokouksen vastuunkantajilla.
Ylistyslaulun turhauttavan ikävöimisen ratkaiseva ilmestys ei ollut edes nasevasti esitetty, asiantunteva, nöyrä ja Raamatulla perusteltu opetus Hillsongin ylistyksen sisällöstä, merkityksestä ja käytännöntoteutuksesta.
HENKI RIEHUI MIELENI SOPUKOISSA aistiessani, että nuo vähän yli parikymppiset opettajani tulevat apostolisesta seurakunnasta. He kantavat sydämessään tervettä siementä, jonka kylväminen tuottaa mukaansatempaavan ylistyksen, mutta myös paljon muuta, kuten: voimaannuttavaa johtajuutta, intohimoista hengellisyyttä, tarveperusteista evankelioimista ja rakkaudellisia ihmissuhteita.
Käsitin, että jos noiden apostolisten nuorten seurakunnassa tehtäisiin SLK-tutkimus, sen tulos olisi huikean hyvä. Oivalsin: ylistys on ”hyvän puun”, terveitä uskovia kasvattavan ja päämäärätietoisesti organisoidun seurakuntayhteyden ”aivan itsestään” kypsyvää hedelmää!

 


Ylistys on ”hyvän puun”, terveitä uskovia kasvattavan ja päämäärätietoisesti organisoidun seurakuntayhteyden ”aivan itsestään” kypsyvää hedelmää! Samoin rakkaus, joka saa suojaamaan toisia kastumasta..
NIIN SE ON, vakuutti myös Kiteen helluntaiseurakunnan johtajistoon kuuluva Havukaisen Kyösti, kun tavatessamme jaoin löytöäni hänelle. Hän oli juuri tullut Australian matkaltaan ja kertoi kokemuksiaan osallistumisesta sikäläisen Hillsong-seurakunnan jumalanpalvelukseen: ihmiset huomioidaan jo parkkipaikalla, heidät toivotetaan tervetulleiksi, opastetaan saliin… Kyösti kertoi innostavasta jumalanpalveluksesta… Hän totesi, että 100 ihmistä tekee uskonratkaisun joka viikko…
JA NE SATEENVARJOT! Jos ulkona sataa, tilaisuuksista poistuvat saavat vierelleen sateenvarjolla varustetun saattajan, jotta he eivät kastu mennessään autolleen… Ja kaikki tämä ystävällinen ihmisten huomioiminen tehdään iloisesti hymyillen, ihasteli Kyösti.
”Tuodaan Hillsongista sateenvarjon kantajia” –otsikolla tarkoitan, että on turha yrittää tuoda seurakuntiimme Hillsong -seurakunnista vain muodikasta ylistysmusiikkia. Ylistys on hedelmää. Samoin sateenvarjojen kantajat, jotka suojaavat toisia kastumiselta. Niin myös voimaannuttava johtajuus, jonka satona Saalemin johtajuusseminaarissa oli nuoria kansainvälisen työn vaikuttajia.
Me olemme Jumalan työtovereita, te olette Jumalan pelto ja Jumalan rakennus. (1. Kor. 3:9)
Jos haluamme tuottaa hedelmää, on välttämätöntä tehdä työtä sen eteen, että Jumalan hedelmätarhassa on hyvin ravittu hengellisen kasvun maaperä (1. Kor. 3:6-9). Siksi me tarvitsemme raamatullisten SLK-periaatteiden tuntemista ja kunkin seurakunnan tilanteeseen sopivaa soveltamista Pyhän Hengen johdatuksessa.
Ilman sitä meille ei tule sydämestä lähtevää ylistyslaulua eikä hymyileviä sateenvarjojen kantajia. Mitä nopeammin maanviljelystoimet aloitetaan, sitä nopeammin saadaan satoa.
© SLK Suomi, Kari Pölönen 2017-04-12

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s